SKALMSTA_LOGGA

Ridskola

Hos oss finns något för alla!

Vi erbjuder ridundervisning för både barn och vuxna på alla nivåer. Från ridlekis för de minsta, introduktionskurser och nybörjargrupper på olika nivåer till avancerade grupper inom hoppning och dressyr.

Terminsplanering
Vecka 34 (19 augusti) startar höstterminen och vi hälsar både gamla och nya elever välkomna.

Terminen pågår i 17 veckor från 19 augusti till 15 december. Sista veckan är igenridningsvecka och därav inte inräknad i ridavgiften eller synlig i Horsemanager.
På röda dagar är det ingen ridskoleverksamhet därför kan det vara olika antal lektioner under terminen beroende på vilken dag ni rider.
 
Stängda dagar:
2 november
 
Under skolloven kan lektionstiden komma flyttas och grupper att slås ihop. Sker i samråd med eleverna.


Under 2019 erbjuds bla…

Specialgrupper I dressyr och hoppning 
Nybörjare för vuxna 
Lektioner på engelska 
Lektionsridning för barn och vuxna på alla nivåer, i grupper om max 9 ryttare bl.a. juniorgrupper, seniorgrupper, ridlekis familjegrupper samt handikappgrupper.
Privatlektioner
Ridläger Träningsläger, allmänt ridläger, knatteläger samt enstaka träningar i dressyr, hoppning och terränghoppning mm.
Uteritter i vacker miljö i olika formationer
Hästleasing
För dig som vill rida och träna flera dagar i veckan samt ha möjlighet att tävla!

Varmt välkommen till en verksamhet med mycket hjärta och stort engagemang, där varje elev blir sedd och är viktig!
Kontakta oss vid intresse, mathilda@skalmstaridcenter.se
Vår Vision

Ända sedan Claire började rida som liten så har hon haft en dröm om att en dag driva en ridskola.
Med Seneby hittades en temporär lösning där man kunde vidareutveckla idéerna tills dess att man hittade en permanent anläggning. Det var nu Skalmsta dök upp – ett ganska nedkört ställe med stora renoveringsbehov – men med en enorm potential och det önskade drömstället på många sätt!

Visionen för Skalmsta är att utveckla det till ett utav de bästa ridcentret i Stockholmsregionen. Bäst när det gäller kvalitén på hästarna, deras omvårdnad och hälsa men också med ambitionen att hjälpa satsande ryttare att träna och bli bättre samtidigt som man har roligt och tävlar!

Skalmsta kommer att kunna erbjuda allt detta. Det finns tillräckligt med mark för att erbjuda fantastiskt bete för hästarna där de kan röra sig fritt och tillåtas att vara just hästar. Det kommer att finnas två ridbanor utomhus och ett ridhus så anläggningen kommer kunna ha flera lektioner samtidigt som det erbjuds ridmöjligheter för inackorderingarna.

Ryttarna kommer inte bara ha tillgång till en den nya anläggningens alla fördelar, utan kommer också erbjudas möjligheter att rida ut i terrängen på Skalmstas och närliggande gårdars marker. Inom kort så kommer det finnas en permanent terrängbana – något som få ridanläggningar i Stockholmsområdet erbjuder idag.

Privatlektioner för att verkligen ge den egna utvecklingen en extra push kommer också att erbjudas regelbundet – allt i syfte att öka den exklusivitet som utgör Skalmsta.

Målet är att alla ska få möjlighet att utmanas och växa som ryttare men alltid under positiva och lärande former. Med ”leasing-lösningen” kan Skalmsta skapa en möjlighet för ryttare att verkligen knyta ett speciellt band med hästen och på sikt bli ett riktigt ekipage!

Det är en spännande tid framöver och målsättningen är att ni ska ha lika roligt när ni rider och vistas på Skalmsta som vi kommer ha när vi utvecklar anläggningen och verksamheten för framtiden.

Grupptyper och priser

Priset anges per lektion för att enklare kunna jämföra då terminer kan ha olika många veckor samt röda dagar. Man binder sig per termin med 4 veckors uppsägningstid + 400kr i adminavgift.

De olika grupptyperna…
 
Ridlekis 4-7år, 250kr, 9 elever ca 30 min riding ca 30 min i stallet. Eleven behöver ha en vuxen med sig.
 
Nybörjare/Junior/Ungdomsgrupp 270 kr 45 min, 9 elever. Nybörjare behöver ha vuxen med sig för att hjälpa till med hästhantering.
 
Vuxen i ungdomsgrupp 315 kr 45 min, 9 elever
 
Vuxengrupp 420 kr, 60 min, 6 elever
 
Familjegrupp vuxen 420 kr, 60 min, 6 elever
Familjegrupp barn 380 kr, 60 min, 6 elever
 
Specialgrupp 380 kr, 60 min 7 elever.
 
Det är samma pris oavsett om ni rider en vardag eller helgdag.

Intresserad av plats på Ridskolan?