Skärmavbild 2018-02-14 kl. 3.34.26 PM

Ridskola

Hos oss finns något för alla!

Vi erbjuder ridundervisning för både barn och vuxna på alla nivåer. Från ridlekis för de minsta, introduktionskurser och nybörjargrupper på olika nivåer till avancerade grupper inom hoppning och dressyr.

Höstterminen är från 13 augusti till 23 december (v 51). Notera att ni bara är fakturerade fram till v 50 då sista vecka är igenridningsvecka. Ingen föranmälan krävs och ni kommer som vanligt på er ordinare grupp. 

Stängda dagar (klämdagar är öppna som vanligt)
3 november

Under 2018 erbjuds bla…

Prova på för nybörjare, 3 tillfällen
Specialgrupper I dressyr och hoppning 
Nybörjare för vuxna 6 tillfällen
Lektioner på engelska 
Lektionsridning för barn och vuxna på alla nivåer, i grupper om max 9 ryttare bl.a. juniorgrupper, seniorgrupper, ridlekis familjegrupper samt handikappgrupper.
Privatlektioner
Ridläger Träningsläger, allmänt ridläger, knatteläger samt enstaka träningar i dressyr, hoppning och terränghoppning mm.
Uteritter i vacker miljö i olika formationer
Hästleasing
För dig som vill rida och träna flera dagar i veckan samt ha möjlighet att tävla!

Varmt välkommen till en verksamhet med mycket hjärta och stort engagemang, där varje elev blir sedd och är viktig!
Kontakta oss vid intresse, victoria@skalmstaridcenter.seTerminsbrev HT-18

Vi hälsar nya och gamla elever välkomna till höstterminen 2018 på Skalmsta Ridcenter!
 
Nu är det dags att börja ladda upp inför nästa termin och nu har grupperna och lektionsschemat börja komma på plats.
 
Terminsplanering
Terminen pågår i 19 veckor från 13 augusti till 23 december. Dock är sista veckan igenridningsvecka och därav inte inräknad i ridavgiften eller synlig i Horsemanager.
På röda dagar är det ingen ridskoleverksamhet därför kan det vara olika antal lektioner under terminen beroende på vilken dag ni rider.
 
Stängda dagar:
Lördagen den 3 november
 
Under skolloven kan lektionstiden komma flyttas och grupper att slås ihop. Sker i samråd med eleverna.
 
Innan och efter ridlektion
Ryttaren ska infinna sig i stallet senast 30 minuter före lektionens början. Vid sen ankomst får deltagaren inte rida. Detta p.g.a. att hästen ska sadlas och tränsas utan stress, alla elever och hästar ska gå in i ridhuset samtidigt, samt att lektionen ska starta på utsatt tid. Om hästen inte går lektionen efter eller det är sista lektionen för dagen ska hästen sadla och tränsas av, borstas i lugnt och ro samt gå igenom utrustning. Räkna med ca 20 min efter lektionstid i stallet.
 
Skalmsta Ridklubb
Medlemskap hos Skalmsta Ridcenter är obligatoriskt för alla ridskoleelever och  betalas i samband med terminsavgiften. Genom ditt medlemskap i Skalmsta Ridklubb har du en försäkring hos Folksam.
För mer information ang försäkringen kontakta Folksam.
 
Avbokning och igenridning
Avboka er ridtid via Horsemanager om ni inte kan komma. Sista veckan på terminen är igenridningsvecka och omfattas inte av terminsavgiften. Du rider igen i din ordinarie ridgrupp, ingen föramälan krävs.
 
Säkerhetsregler
Det är hjälmtvång för alla som är under 14 år och hanterar hästarna på Skalmsta Gård. Det innebär att vi vill att du ska ha hjälm på dig när du borstar och gör i ordning din häst i samband med ridning, både före och efter ridpasset. Du ska ha hjälm när du leder hästar till och från hagen, när du ska gå in till en häst i boxen/ eller när du är ledare på en ridlektion. Alltså om du är du under 14 år ska du bära hjälm så fort du är närheten av en häst. Personer över 14 år gör en egen bedömning men vi rekommenderar självklart att även alla bär hjälm. Vi ser även gärna att du har säkerhetsvästen på dig. Ta för vana att ta på dig din ridutrustning så som hjälm och säkerhetsväst så fort du kommer till stallet. Gör detta till en vana, för din egen skull. Man vet aldrig när olyckan är framme.
 
Hjälm finns att låna men vi rekommenderar starkt egen hjälm då vi inte kan garantera att hjälmen inte tappats i golvet osv.
 
Västtvång på alla ridlektioner för personer under 14 år och västtvång vid hoppning för alla under 18 år. Vi rekommenderar dock att ryttare alltid bär väst! Hjälm är sen länge en självklarhet. Nu tycker vi att det är dags att även säkerhetsvästen blir det.
 
Vi ser också att alla elever rider med ridskor med klack och shortchaps rekommenderas eller ridstövlar. Att rida med chaps behövs för att ryttaren ska få det stöd som behövs i underskänkeln.

Det blir också förbud mot ridning i termobyxor eller overoll om det plagget inte är designat specifikt för ridning.
 
Mer information, avtal och regler vänligen besök SkalmstaRidcenter.se
 
Hoppas att vi, personal, elever och familjer, tillsammans kan göra 2018 till ett magiskt ridår!
Vår Vision

Ända sedan Claire började rida som liten så har hon haft en dröm om att en dag driva en ridskola.
Med Seneby hittades en temporär lösning där man kunde vidareutveckla idéerna tills dess att man hittade en permanent anläggning. Det var nu Skalmsta dök upp – ett ganska nedkört ställe med stora renoveringsbehov – men med en enorm potential och det önskade drömstället på många sätt!

Visionen för Skalmsta är att utveckla det till ett utav de bästa ridcentret i Stockholmsregionen. Bäst när det gäller kvalitén på hästarna, deras omvårdnad och hälsa men också med ambitionen att hjälpa satsande ryttare att träna och bli bättre samtidigt som man har roligt och tävlar!

Skalmsta kommer att kunna erbjuda allt detta. Det finns tillräckligt med mark för att erbjuda fantastiskt bete för hästarna där de kan röra sig fritt och tillåtas att vara just hästar. Det kommer att finnas två ridbanor utomhus och ett ridhus så anläggningen kommer kunna ha flera lektioner samtidigt som det erbjuds ridmöjligheter för inackorderingarna.

Ryttarna kommer inte bara ha tillgång till en den nya anläggningens alla fördelar, utan kommer också erbjudas möjligheter att rida ut i terrängen på Skalmstas och närliggande gårdars marker. Inom kort så kommer det finnas en permanent terrängbana – något som få ridanläggningar i Stockholmsområdet erbjuder idag.

Privatlektioner för att verkligen ge den egna utvecklingen en extra push kommer också att erbjudas regelbundet – allt i syfte att öka den exklusivitet som utgör Skalmsta.

Målet är att alla ska få möjlighet att utmanas och växa som ryttare men alltid under positiva och lärande former. Med ”leasing-lösningen” kan Skalmsta skapa en möjlighet för ryttare att verkligen knyta ett speciellt band med hästen och på sikt bli ett riktigt ekipage!

Det är en spännande tid framöver och målsättningen är att ni ska ha lika roligt när ni rider och vistas på Skalmsta som vi kommer ha när vi utvecklar anläggningen och verksamheten för framtiden.

Grupptyper och priser

De olika grupptyperna…
 
Ridlekis 4-7år, 250kr, 9 elever ca 30 min riding ca 30 min i stallet. Eleven behöver ha en vuxen med sig.
 
Nybörjare/Junior/Ungdomsgrupp 270 kr 45 min, 9 elever. Nybörjare behöver ha vuxen med sig för att hjälpa till med hästhantering.
 
Vuxen i ungdomsgrupp 315 kr 45 min, 9 elever
 
Vuxengrupp 420 kr, 60 min, 6 elever
 
Familjegrupp vuxen 420 kr, 60 min, 6 elever
Familjegrupp barn 380 kr, 60 min, 6 elever
 
Specialgrupp 380 kr, 60 min 7 elever.
 
Det är samma pris oavsett om ni rider en vardag eller helgdag.