Frågor & Svar
Hur avbokar jag min ridning?
Du skickar ett sms till 076 877 78 06. I smset skriver du namn på den du avbokar, dag och tid för lektionen. För att ha rätt till igenridning behöver du avanmäla dig senast klockan 10.00 samma dag som lektionen är.
Hur kommer jag i kontakt med personalen på Skalmsta?
Du kan antingen skicka ett mail till info@skalmstaridcenter.se eller skicka ett sms till 076 877 78 06. Vi svarar även på samtal i mån av tid.
Hur anmäler jag mig till aktiviteter?
Du anmäler dig till aktiviteter genom att gå in på fliken aktiviteter och klickar sedan på länken till den aktivitet du vill delta i. Sedan fyller du i formuläret och anmälan är mottagen.
Hur går jag till väga om jag vill börja rida på Skalmsta ridcenter?
Om du vill börja rida på Skalmsta ridcenter fyller du i formuläret som finns under fliken "börja rida hos oss". Efter det kontaktar vi dig.
Hur fungerar igenridningen?
Varje termin avslutas med en igenridningsvecka som är kostnadsfri, där de som har avbokat en eller flera lektioner i tid har möjlighet att ta igen ett tillfälle. De som inte har avbokat något ridtillfälle men vill rida ändå har möjlighet att göra mot ordinarie avgift.
Vart finns säkerhetsföreskrifterna att läsa?
Alla säkerhetsföreskrifter finns här på hemsidan och även i lektionsavtalet som läses igenom och godkänns när man börjar hos oss. På här hemsidan finns även vår policy för Sociala medier.
Är det någon nivåindelning på grupperna och hur flyttas man upp?
Vårt lektionsutbud finns att läsa här på hemsidan och alla ridgrupper följer utbildningsplanen i sin takt. Alla ridlärare på Skalmsta har en gedigen ridlärarutbildning och det är ridläraren som avgör om en elev är i behov av att byta grupp. Alla elever lär sig olika fort och därför ser utvecklingen olika ut för elever i samma och olika ridgrupper.
Är det ok att vara i stallet kvällar det inte är ridlektion, eller på helger och lov?
Det går bra att hänga i stallet när det finns personal på plats, till exempel på vardagar och lördagar mellan ca 08 och 14. Det går även bra att följa med på aktiviteter man själv inte deltar i. På loven är alla välkomna att hänga med oss och se hur vi jobbar, då behöver vi ett mail från en ansvarig vuxen innan. Det är aldrig tillåtet att ta in och ut hästar från hagarna, men det går bra att borsta hästar som är inne om det går till på rätt sätt.
Hur gör man om man vill bli skötare?
För att bli skötare på någon av Skalmstas fina hästar vänder man sig till ungdomssektionen. Det går att kontakta USEK via mail på skalmstausek@gmail.com eller via Instagram srk_usek
Varför får man inte ge hästarna godis?
Det finns flera anledningar till att man inte får ge hästarna på Skalmsta godis. Dels kan de bli sjuka av att äta fel saker, om hästarna blir sjuka är det jätteviktigt att vi i personalen vet vad hästarna har fått i sig. Dels gör det att hästarna kan börja nafsa på kläder och händer.