top of page

Medrytteri

Bli medryttare på en av Skalmstas fina ridskolehästar!

Hos oss på Skalmsta ridcenter har du som ridande elev möjlighet att bli medryttare på en eller flera av våra fina ridskolehästar. Som medryttare tar du hand om hästen som din egen vilket innebär att du mockar till den, packar höpåsar och ser till att den har rent i vattenkopp och krubba. Utöver det rider du ett 45 minuters ridpass självständigt. 

Du kan bli medryttare på fredagar varannan vecka ojämna veckor eller varje lördag eller söndag. Som medryttare har du förtur till din medryttarhäst om du väljer att delta i de aktiviteter som ridcentret anordnar. För dig med mer erfarenhet, som har kommit längre i din ridning, finns det även möjlighet att komma ut och tävla i dressyr och hoppning. 

Om du är medryttare en lördag eller söndag ingår det även ett antal stallpass per termin. Stallpassen är fördelade på morgonpass och eftermiddagspass. I stallpassen ingår det fodringar och in- och utsläpp av gårdens hästar, tillsammans med andra medryttare. 

Alla medryttare under 18 år behöver ha en hästkunnig vuxen med sig vid all hästhantering och ridning. 

Är du intresserad av att bli medryttare eller vill ha mer information om vad det innebär att bli medryttare? Skicka ett intressemail till info@skalmstaridcenter.se 

bottom of page