top of page

Tävla för Skalmsta

Nedan kan du läsa lite om vad som krävs för att delta på olika typer av tävlingar. Du hittar även länkar till mer information om hur det funkar att åka ut på 1* tävlingar och till Tävlingsreglemetet (TR) där man kan hitta all information om vad som gäller för att delta på olika typer av tävlingar.

Hos oss på Skalmsta så sker anmälan till 1* tävlingar alltid i samråd med Ridskolan. De avgör när en ryttare är mogen för att kunna åka ut och tävla samt har koll på om hästen är tillgänglig för den tävling du önskar åka på.

Vill du som privatryttare tävla för Skalmsta Ridklubb så hör av dig till skalmstaridklubb@gmail.com för att lösa medlemsskap!

I år, 2023, så har vi lag i div 3 Dressyrallsvenskan och Ponnyallsvenskan.

Tävling

https://www.ridsport.se/tavling/ så kan man hitta all relevant och uppdaterad information om tävlingar i ridsport. Här finns information för både ryttare och arrangörer av tävlingar. 

Du kan till exempel läsa om vad som gäller för när du vill börja tävla här: https://www.ridsport.se/tavling/borjatavla/

Läs mer här om vad grönt kort är och när du behöver ha ett grönt kort för att kunna delta på en tävling. Både häst och ryttare behöver licens för att kunna anmäla till en inbjudningstävling, hur funkar det? Det kan du också läsa om här.

Träna på att tävla – Pay & Jump och Pay & Ride

Detta är träningar som genomförs under former som liknar en 1* tävling, dvs. en extern tävling med både borta-ekipage och ridskoleekipage. Pay & Ride innebär att träna på dressyrprogramridning och på en Pay & Jump tränar du på banhoppning under tävlingslika former. Syftet är att förbereda ryttare och oerfarna hästar inför kommande uppgifter på tävlingsbanan, men under förenklade former. För dessa träningstävlingar krävs inget grönt kort.

Det mesta är precis som på en 1* dressyr- eller hopptävling. Men man ställer exempelvis inga krav på att ryttaren bär kavaj och vita ridbyxor, inte heller på att hästen är knoppad. Det förs heller inga resultatlistor och ingenting registreras i Tävlingsdatabasen (TDB).

En träningstävling kan däremot vara ett ypperligt tillfälle att träna på just allt detta, som man oftast inte gör under sin vanliga träning. Det kan vara bra att det inte sker för första gången på en "riktig" tävling, t.ex. det här med att rida i andra sorters kläder. 

bottom of page